ë Relevankah Aku di Hatimu? a.k.a Radha ↠´ Download by Ó Rnysa

ë Relevankah Aku di Hatimu? a.k.a Radha ↠´ Download by Ó Rnysa Naskah untuk dilepaskan RM12.
00 Pm jeMula memburu naskah ini bila dikenalkan oleh si Johanna 5T5B Dan ketika ia sampai di tangan, mak aiiii cantiknya cover, nyamannya warna kebetulan ketika itu northern M sia sedang dilanda musim Penang Sakura for me tidak keterlaluan aku meng assume kan bahawa naskah ini dijadikan acuan oleh Hlovate untuk menghasilkan naskahnya tapi of course dengan caranya sendiri Dan tidak melampau juga sekiranya aku mentaksirkan plot dan motif penceritaan adalah berpaksikan tunjang yang sama Kisah pelajar yang cuba untuk merubah menjadi lebih baik biarpun menggunakan pendekatan yang jauh berbeza.
Tidak wajar untuk aku me review naskah ini kerana aku tidak dapat lari daripada faktor perbandingan de 28 2017Ini kisah kasih sayang Sungguh setiap patah yang aku baca ibaratnya mengalir sejuta rasa kasih didalamnya Cumanya mungkin kerana karya ini karya yang berusia lebih 10 tahun makanya teknik naratifnya agak old skool bagi aku Tapi ia tidak sama sekali mencacatkan jalan cerita ini.
Namun, aku sedikit tidak berpuas hati dengan pengakhiran di setiap babnya Ya, aku kira kata kata permulaan disetiap bab dan teknik dual POV itu sangat unik Tapi pengakhirannya yg sedikit tergantung membuatkan aku berasa sesak Seperti menarik nafas tapi tak dihembuskan sampai habis Apa apa pun naskah tarbiah ini memang menarik Kisah transformasi watak wataknya dikarang dengan sangat baik sehinggakan aku berasa seperti sedang membaca kisah Tunas dan Anthem karya Hlovate sekaligus First time baca rasanya tahun 2008 Copy dari kawan, ntah manalah dia dapat novel dalam M.
Word masa tu Padahal esoknya ada kelas pagi, tapi malam tu bertongkat dagu baca sampai pukul 4 pagi Tak pasal2 mata lebam macam panda Tak sempat habis, copy dalam phone pula Serius lawak zaman belajar Boleh lah plak baca masa pertukaran kelas waktu Then baru tahu ada versi buku Yek ele hari aku baca guna phone, tahu tak So kenalah buat dua jenis review kan Satu, review untuk versi asal Kedua, review untuk versi buku.
Versi asal Dari awal ingin dinyatakan aku penyokong SyahKaduk So apa2 yang berkaitan dengan Mar Iskandar, aku memang sakit hati Ok, maybe cinta monyet so terminatlah Syah dengan Mar hentak kepala di meja Then oh no Kaduk dengansiapa nama dia Ain ke ke Ain tu kemba menyesal plak lambat sangat baca sebelum ni tak teringin pun nak membeli.
tetiba je rasa nak beli baca.
nasib baik masih tak terlambat RADHA merakamkan kisah tiga sekawan, Nurul Akashah, Carl Duke Adam Kaduk dan Mohd Ammar dari zaman persekolahan hinggalah ke alam dewasa Apabila timbul soal hati dan perasaan, masing masing enggan meluahkannya demi menghormati ikatan persahabatan mereka bertiga dan dalam masa yang sama pelajaran lebih penting dari segalanya Akashah cuba untuk berlaku adil kepada Kaduk dan Ammar memandangkan kedua dua mereka baik kepadanya Apakah penantian Akashah untuk bersama Kaduk berhasil Apa pula jawapan yang diberikan Akashah kepada lamaran Ammar Walaupun telah lama aku memiliki novel ini, namun hanya baru baru ni saja aku dapat membacanya Itu pun setelah novel ini sampai semula ke tangan ku Sebelum ini, novel ini telah bertukar tangan dari seorang adik ke seorang adik dan juga seorang kawan ke kawan yang lain Namun i love this story gigih cari novel ni sebab bukan senang nak beli, tengok2 dia punya publish date 2k something, when I was in primary school.
cerita dia memang ada satu feel, it isto journal kot sebab diato pakai aku dan siap every chapter ada tulis ini kisah dengan apa yang mereka rasa termasuk nama ngee.
dia punya isi agak berat sikit sikit je nono less tapi Syah ni for me macam typical girls, dari segi perangai.
yang si Kaduk ni memang rasa nak hempuk dan lenyek dengan buldozer main tarik tali macam nak tak nak Ammar, he is a good guy but dia pun ada sisi lain which is dia tak pandai nak jaga hati orang i guess it s normal, tak kisah budak background apa cuma, untuk mengatakan ianya seperti karya hlovate, semestinya TIDAK berbeda gitu tapi buku memang bestlah cuma tajuk dia and cover sangat ngilu Ikutilah Kisah Persahabatan Antara Syah, Kaduk Dan Ammar Dari Taiping Ke Tokyo Yang Berteraskan Ketulusan Bersandarkan Hukum Syah Memang Tidak Pernah Dewasa, Namun Ada Sebab Kenapa Dia Harus Jadi Dewasa Syah Gadis Unik Yang Terperangkap Dalam Dunia Angan AngannyaKaduk Si Rambut Perang Yang Budiman Bekas Ketua Pelajar Yang TerbilangMar Iskandar Lelaki Warak Penambat Hati Sukar Didekati Ceritanya berlatarkan negara Matahari Terbit, kisah dua orang sahabat Akasyah dan Kaduk Carl Duke Adam Novel ini bagaikan membawa aku melewati rasa rindu dan cintaku pada si dia yang masih lagi bertakhta dalam hati, dan masih lagi menunggunya seperti mana Akasyah.
Walaupun ada beberapa ketika yang aku rasa sedikit berlewah lewahan , paling tidak novel ini telah membuka ruang hati aku mengenai cinta dan kasih sayang.
Benarlah, We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly, RADHA, m s 125.
Aku pun tidak mencari wanita sempunra, tetapi mencari wanita yang aku boleh kenali sebagai seorang isteri dan memahami antara satu sama lain.
Konsep penulisan Rnysa boleh dikatakan seperti Hlovate, tapi semestinya identiti yang berbeza Hlovate ada selitkan tentang RADHA dalam novel 5 Tahun 5 Bulan, dan saya percaya mesti ada sesuatu dalam novel tersebut kerana Hlovate sukakan sesuatu yang ada sumbangannya untuk mengisi rohani.
Kisah persahabatan akrab antara lelaki dan perempuan yang akhirnya jatuh cinta, tapi bagaimana mereka cuba untuk menjaga hubungan tersebut Ada diselitkan dalam novel ini Bagaimana untuk mula mencari tapak untuk berubah ke arah kebaikan Bolehlah baca, jika anda mahu mengambil iktibar.
sememangnya, buku ini seperti ada sedikit persamaan dengan 5 tahun 5 bulan.
jika dibandingkan Hlovate dengan Rynsa, saya lebih memilih Hlovate.
pengisiannya bagus, tapi saya kurang tertarik dengan gaya bahasanya.
.
mungkin sebab dah terbiasa dengan gaya bahsa Hlovate yang slamber dan tak skema.
bagi saya, terlalu banyak pengulangan luahan rasa oleh Akasyah mahupun Kaduk, menyebabkan novel in terasa hambar dan plotnya lambat.
mungkin jugak saya jenis yang tak boleh sabar

Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Relevankah Aku di Hatimu? a.k.a Radha book, this is one of the most wanted Rnysa author readers around the world.